عرضه انواع لاستیک داخلی و خارجی
close button

انتقاد وزیر از دولت درباره نحوه توزیع لاستیک

شب گذشته محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در برنامه زنده نگاه یک شبکه اول سیما به تشریح برنامه‌ها و مشکلات وزارت متبوعش پرداخت.

اسلامی درباره تأمین لاستیک کامیون‌داران گفت: تا پیش از نوسانات ارزی مشکلی در این زمینه وجود نداشت البته وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول توزیع و تولید لاستیک است و وزارت راه و شهرسازی هم از انحصار واردات لاستیک و قیمت این کالا شاکی است.

او گفت: برای سال‌ها انحصار واردات لاستیک دراختیار چند شخص بوده و درحالی‌که ارز مرجع چهارهزار و ۲۰۰ تومانی برای واردات لاستیک اختصاص‌یافته؛ اما قیمت آن در بازار براین اساس نبوده است.

اسلامی افزود: برای واردات مواد اولیه کارخانجات لاستیک‌سازی و لاستیک ارز چهارهزار و ۲۰۰ تومانی اختصاص می‌یابد و قیمت لاستیک‌هایی که بیش از ۱۰۰ هزار کیلومتر کارکرد دارند بیشتر از ۲۰۰ دلار نیست.

او گفت: حدود دو و نیم میلیون حلقه لاستیک باری و مسافری برون‌شهری در سال مصرف می‌کنیم؛ اما بیشترین ظرفیت صنایع داخلی تولید کمتر از یک‌میلیون حلقه در سال است.

اسلامی افزود: تولیدکنندگان داخلی و واردکنندگان لاستیک باید این کالا را به‌دلیل دریافت ارز مرجع در شبکه توزیع عرضه کنند؛ اما دولت هیچ تغییری در رویه خود برای تأمین لاستیک نداشته است.

انتقاد وزیر از دولت درخصوص نحوه توزیع لاستیک

وزیر راه و شهرسازی افزود: بر کیفیت لاستیک‌های وارداتی تأکیدداریم و امیدواریم با شکستن انحصار، توزیع لاستیک‌های واردشده و هماهنگی وزارت راه و شهرسازی با صنعت، معدن و تجارت، موضوع لاستیک به شرایط عادی بازگردد.

اسلامی افزود: اگر واردکننده لاستیک واردات خود را ثبت‌سفارش نکرده باشد اما در گمرک ثبت شود ارز مرجع به واردکننده تعلق می‌گیرد.

اسلامی افزود: اساسنامه صندوق توسعه حمل‌ونقل کشور که ۱۹ هزارمیلیارد تومان منابع آن تخصیص‌یافته است دو هفته پیش در دولت تصویب شد.

او گفت: به کامیون‌ها به میزانی که بار حمل می‌کنند لاستیک اختصاص می‌یابد.