زیان ۵درصدی تولیدکنندگان تایر نخی با افزایش ۲۲درصدی قیمت
با وجود افزایش ۲۲درصدی قیمت تایرهای داخلی، تولیدکنندگان لاستیکهای نخی، محصولات خود را با ۵درصد زیان به بازار عرضه می کنند.
محمدرضا گنجی رئیس انجمن صنعت تایر ایران با تاکید بر کافی نبودن میزان افزایش قیمت تایرهای تولید داخل توسط سازمان حمایت گفت: متاسفانه با وجود درخواست انجمن صنعت تایر ایران برای افزایش ۳۶درصدی قیمت تایرهای داخلی،سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تنها با ۲۲درصد افزایش قیمت موافقت کرد که این موضوع ادامه فعالیت را برای واحدهای تولیدی با مشکل مواجه کرده است.
وی بیان کرد: در این شرایط تایرهای رادیال سواری تنها با ۴درصد سود به بازار و محصولات نخی (بایاس) هم با ۵درصد زیان تولید و به بازار عرضه میشوند. وی سود عادلانه برای واحدهای تولید تایر را حداقل ۱۵درصد دانست و گفت: با وجود بالارفتن هزینههای تولید اعماز مواداولیه، دستمزد، انرژی و هزینههای انتقال ارز برای واردات مواداولیه درنهایت مصوبه افزایش قیمت با رقمی ابلاغ شد که بههیچ عنوان کفاف هزینههای کارخانه های تایرسازی را نمی دهد.
وی با اشاره به تخصیص ارز دولتی به واردکنندگان تایرهای باری اتوبوسی و کاهش تعرفه واردات به ۵درصد،از بالا بودن قیمت این کالا در بازار سیاه تعجب کرد و گفت: اگر هزینهای که برای واردات تایرهای باری-اتوبوسی انجام شد، در اختیار تولیدکنندگان قرار میگرفت امروز کشور مشکلی در زمینه تامین این گروه محصول بهویژه محصولات بایاس نداشت.
گنجی با غیرواقعی دانستن برخی ادعاها مبنیبر نیاز سالانه کشور به ۵میلیون حلقه تایر سنگین گفت: نیاز واقعی کشور به این گروه از تایرها تنها دومیلیون و۲۰۰هزار حلقه درسال است که یکمیلیون حلقه آن را تایرهای بایاس تشکیل میدهد. وی تاکید کرد: درصورت توجه ویژه دولت به تامین مواد اولیه تولیدکنندگان بایاس، میتوان تمام نیاز بازار در این بخش را در کشور تولید کرد. ازسویدیگر از یک میلیون و ۲۰۰هزار تایر رادیال باری-اتوبوسی مورد نیاز نیز بالغبر ۳۰۰هزار حلقه درگروه صنعتی بارز تولید میشود و بهزودی با عملیاتی شدن خط تولید تایرهای باری-اتوبوسی آرتاویلتایر، سالانه ۳۰۰هزار حلقه تایر نیز دراین واحد، تولید و به بازارعرضه میشود که درنهایت نیاز بازار داخل به واردات به کمتر از ۶۰۰هزار حلقه در سال میرسد.