چکیده صحبت های جناب آقای دکتر اسکندر ستوده مدیرعامل مجتمع صنایع لاستیک یزد در ماهنامه ی دنیای لاستیک و تایر
- در سطح بالای مدیریت، تخصص و داشتن نگرش فنی، یک الزام نیست، یک مزیت است. برای یک مدیر دانش اقتصادی بسیار مهم تر از دانش های دیگر است و مدیر، در کنار مدرک مهندسی، یک مدرک “MBA” هم باید داشته باشد تا مدیر موفقی شود.
- یکی از ارکان بهره وری همین است که سرمایه ی شما در انبار نماند، چه به صورت مواد اولیه، چه محصول تولید شده و چه موردهای دیگر. باید با حذف انبار گردش نقدینگی کوتاه شود. خط تولید ما باید به گونه ای باشد که وقتی کالا وارد می شود، از آن طرف بدون معطلی خارج شود.
- تجربه سرمایه ی بنگاه است، ولی چیزی که ما به آن کمتر توجه می کنیم، آموزش هنگام کار است.
- موضوع دیگر درباره ی نیروی انسانی، تنوع شغلی ست. ما می خواهیم یک نفر همیشه در یک مهارت باقی بماند، ولی در دنیا با آموزش های گوناگون، کاری می کنند که یک فرد چندین مهارت داشته باشد و ذهن او خلاق تر شود.
- یکی از کارهای مهم، تشویق به مصرف کالاهای داخلی ست. متاسفانه در کشور ما، حتی تولیدکنندگان خوردو نیز از خارج تایر می آورند. الان شما خودروهای کره ای و چینی و حتی اروپایی را ببینید، تمامی خودروها تایرهای ساخت همان کشور را روی خودروهای شان استفاده می کنند.
- بجای این که ما نفت را خام فروشی کنیم، بهتر است صنعت را توسعه دهیم. در حال حاضر ۵ درصد مواد اولیه ی تایر ما در داخل تولید می شود. بنابراین صنعت تایر یک صنعت با مزیت نسبی خوب است و باید صادرات محور باشد.
- قانون ریچ در اروپا هم هنوز به طور کامل در همه ی کشورها اجرایی نشده است. ما هم مقدمات آن را فراهم کرده ایم که در یک بازه ی زمانی ۵ ساله، خودمان را برای آن آماده می کنیم.
- سازمان ها فقط باید نقش نظارتی روی تولید و توزیع داشته باشند، نه این که دخالت کنند. سازمان های دولتی باید ناظر در موضوع های تولیدی باشند و سیاست گذاری کنند و در تولید یا تعیین قیمت محصول دخالت نکنند. به باور من صنعت تایر، شامل قیمت گذاری نمی شود.
- صنعت باید خودش مسیر خودش را در تولید رقابتی و اقتصاد آزاد پیدا کند و این عرضه و تقاضاست که می باید، با هم بالانس شوند.
- ما می خواهیم دانش مصرف کنندگان و حتی آپاراتی ها را نیز در زمینه ی مصرف تایر بالا ببریم. تایر رادیال را برای پنچرگیری باید به افراد ماهر سپرد. ما در ۱۲ استان آپاراتی ها که تایرها را سوار و پنچرگیری می کنند را به کارخانه ی خود بردیم تا با خط تولید و چگونگی ساخت تایر آشنا شوند و آن ها را در این زمینه آموزش دادیم.
- زنده یاد مهندس فریبرز عوض ملایری علاقه ی عجیبی به بهبود و سیستمی شدن خط تولید داشت و در این زمینه هم بسیار موفق بود. ایشان مثل من، بر آموزش و توسعه ی منابع انسانی بسیار تاکید داشت.
- تولید تایر ما در حال حاضر ۱۰۰ درصد رادیال است. تایرهای دوچرخه و موتورسیکلت که ۱۰ درصد از تولید ما هستند، ولی آن ها هم تیوبلس هستند.
- در یزد تایر پیش تر ما ۶۰۰۰ حلقه تایر در روز تولید می کردیم. ولی الان ۹۰۰۰ حلقه تولید داریم که این یعنی ۵۰ درصد افزایش ظرفیت داشته ایم. تا آخر امسال هم با نصب ماشین آلات جدیدی که خریداری شده است، ۱۲۰۰۰ حلقه تایر در روز تولید خواهیم داشت و تا دو سال آینده، تولید ما به ۵۰۰۰ حلقه تایر در روز خواهد رسید.
- یزد تایر کم کم به کارخانه ی اقتصادی ۵۰ هزار تنی تبدیل می شود. ما تولید کننده ی تایرهای سری “V” هستیم که تا ۲۴۰ کیلومتر سرعت گارانتی می شوند.
- ما بر این باوریم که یک بخش تایر به محیط زیست مربوط است و باید برای آخر خط تولید تایر هم فکر کرد، و گرنه فاجعه ی زیست محیطی خواهیم داشت. ما در یزد کارخانه ای کاملا مستقل در کنار خودمان داریم به نام فراور لاستیک ایساتیس که این مهم را انجام می دهد. این کارخانه سالی ۱۰ هزار تن تایرهای ضایعاتی را به پودر لاستیک یا ریکلیم تایر که ارزش افزوده بالایی دارد، تبدیل می کند.